top of page
Photo by Maarit Kytöharju

SAMI

Photo by Maarit Kytöharju

Sami Ruusuvuori on Helsingin poliisisoittokunnan ylikapellimestari. Hän on työskennellyt aiemmin Kaartin soittokunnan kapellimestarina ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan päällikkökapellimestarina.

Hänen laaja-alainen osaamisensa ulottuu klassisen musiikin lisäksi myös rytmimusiikkiin. Hän onkin työskennellyt lähes kaikkien Suomen tähtiartistien kanssa. 

Ruusuvuori on johtanut orkestereiden kiertueita Yhdysvalloissa, Japanissa, Venäjällä, Euroopassa, Baltian maissa sekä kaikissa Pohjoismaissa. Vierailevana kapellimestarina hän on ollut niin ikään Euroopassa, Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä sekä Yhdysvalloissa. Hän on toiminut myös lukuisisten kansainvälisten kilpailujen tuomaristossa. Opettajana hän on työskennellyt Sibelius-Akatemiassa, vieraillut luennoimassa ja opettamassa lukuisissa muissa yliopistoissa sekä mestarikursseilla. 


Nykysäveltäjien kanssa Ruusuvuori tekee läheistä yhteistyötä tilaamalla ja johtamalla säännöllisesti uutta musiikkia. Ruusuvuori on johtanut kolmetoista äänitettä.

 

Hänen omat soittimensa ovat pasuuna ja tenoritorvi, joilla hän kamarimusisoi Helsinki Brass Quartetissa sekä Solistiseitsikko Imperialissa. Kokoonpanot ovat konsertoineet Suomen lisäksi mm. Iso-Britanniassa, Keski- ja Itä-Euroopassa ja Venäjällä sekä tehneet kuusi äänitettä.

 

Ruusuvuori valmistui ensimmäisenä puhallinkapellimestarina Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-osastolta musiikin tohtoriksi keväällä 2022. Hänen taiteellisen tohtoritutkielmansa aiheena on ”Sinfoninen puhallinorkesteri ja sille sävelletty eurooppalainen ohjelmisto”.

bottom of page